Wat is er leuk aan bridge?

Bridge verrijkt je leven

Bridge is één van de populairste kaartspelen ter wereld. Omdat de basisregels over de hele wereld hetzelfde zijn, kun je ook op vakantie zomaar met een stel andere enthousiaste bridgers spelen. 

Wat is er leuk aan bridge?

De gezelligheid natuurlijk, voor veel bridgers is de wekelijkse clubmiddag of -avond belangrijk voor hun sociale contacten. Maar dat is zeker niet het enige. Het is vooral het spel zelf dat blijft boeien. Je moet blijven nadenken over het bieden, het spelen en het tegenspelen. En niet onbelangrijk: met bridge train je je hersenen en is daarom ‘fitness  for the mind’.

De basis

Bridge is een kaartspel voor vier personen, twee tegen twee. Als paar probeer je door middel van bieden een contract (aantal te behalen slagen) binnen te slepen, terwijl de tegenpartij alles in het werk zal stellen om dat te voorkomen. Ook met weinig mooie kaarten kun je scoren!

Bridge leren! Iets voor jou?
Bridge moet je leren en een cursus is daarvoor de geëigende manier. In de eerste les zit je al met z’n vieren aan een tafel, met de kaarten in de hand! Om de stof goed onder de knie te krijgen, ga je naast de cursusavonden thuis met de theorie aan de slag. Start met bridge en ervaar hoe ‘verslavend’ leuk het is! Vriendschappen ontstaan erg gemakkelijk tijdens de cursus.

Home
Home